BBBmix are available at wholesale prices. FREE POSTAGE West Malaysia! Shop Now

Kit Baking Anti Silat

Kit Baking Anti Silat

No more silat, kek jadi, anak2 happy, Mak lagii happy!Tq Kit Baking Anti Silat!
"Sekarang boleh katakan hampir setiap hujung minggu bake. Almaklumlah, buat kek semudah ABC. Dah tak perlu sukat2 dah. Kacau-kacau 5 minit je dah siap.
Tak payah mixer, tak payah penimbang bagai. Bancuh, bakar, siap! Confirm jadi!
"


BUY-NOW.png 

Anda selalu stress sebab nak buat kek sedap2 tapi tak pandai?
Makin malang bila mixer tak ada, oven tak ada, masa pun tak ada.
Kecewanya bila tengok dapur pun kecik. Letak mixer pun tak muat. Apatah lagi oven. 
Yang sedihnya, anak2 dan suami pulak minat makan kek. Asyik2 order online je. Sampai bila?
Belanja dah banyak habis nak cuba2 buat kek sendiri. Tapi memanjang tak jadi. Bantatlah, terlebih manis lah, keraslah. Last2 masuk tong sampah.
Kesian suami dan anak2. Selalu nak makan kek homemade yang dengan air tangan ibu. 

**************

Kak Nurul faham sangat masalah kebanyakan ibu2 yang minat baking. Jadi Kak Nurul cuba bantu dengan Kit Baking Anti Silat.


BUY-NOW.png 


Kit Baking Anti Silat untuk anda yang...

tick.png

Newbie sangat. Tak pandai buat kek.

tick.png

Terlalu sibuk. Kekurangan masa.

tick.png 

Ingin membuat kek2 yang premium tanpa beli banyak bahan.

tick.png 

Tak ada alatan baking yang lengkap.

tick.png 

Malas nak fikir. Just nak campur2 dan bake.

tick.png

Nak jimat. Kek sekarang mahal2.

tick.png  

Suka yang homemade. Air tangan sendiri.

tick.png 

Taknak terbeban dengan cara buat kek yang complicated. 

tick.png

Taknak banyak membasuh lepas baking.

tick.png 

Tak suka nak menyimpan bahan lebihan.


BUY-NOW.png  


Ramai yang dah berjaya membuat kek sendiri!

testimoni-cmc-2.jpg


testimoni-cmc-3.jpg

testimoni-bbbmix-butter-cake.jpg

testimoni-bbbmix-butter-cake-2.jpg

testimoni-bbbmix-butter-cake-3.jpg

testimoni-bbbmix-dcb.jpg

testimoni-bbbmix-dcb-2.jpg

testimoni-bbbmix-dcb-3.jpg

testimoni-bbbmix-dcb-4.jpg

testimoni-bbbmix-butter-scones.jpg

testimoni-bbbmix-butter-scones-2.jpg

testimoni-bbbmix-butter-scones-3.jpg

BBBmix-Feedback.jpg


BUY-NOW.png 


Apa yang akan anda dapati?

Kit-Baking-Anti-Silat-Website-Slider.jpg

tick.png1x Tepung kek BBBmix Chocolate Cake

tick.png1x Tepung kek BBBmix Dark Choc Brownies

tick.png1x Tepung kek BBBmix Butter Cake

tick.png1x Tepung kek BBBmix Butter Scones

tick.png1x Baking Conversion Chart fridge magnet percuma

tick.png1x Loyalty card

tick.png4x whisk sticker

tick.pngPercuma penimbang berat baking jika berjaya kumpul 11 sticker

tick.pngRM75 (Semenanjung Malaysia), RM95 (Sabah & Sarawak) 

tick.pngHarga termasuk postage    


1. Tepung Kek BBBmix Chocolate Moist

KBAS-CMC-Specialty.jpg


2. Tepung Kek BBBmix Dark Choc Brownies 

KBAS-DCB-Specialty.jpg


3. Tepung Kek BBBmix Butter Cake 

KBAS-BC-Specialty.jpg


4. Tepung BBBmix Butter Scones 

KBAS-BS-Specialty.jpg


BUY-NOW.png
 


Apa yang special dengan Kit Baking Anti Silat ni?

1. Percuma 1 Baking Conversion Chart fridge magnet 

photo6151934189709143100.jpg

Baking Conversion Chart ni sangat membantu dalam baking. Ada carta untuk butter, tepung, cecair dan suhu. Anda tak perlu lagi google untuk menukar cawan ke gram, celcius ke farenheit dsbnya. Bagus untuk memperkenalkan kepada anak2 tentang sistem metric untuk baking.

2. Loyalty card 

photo6174710165056629531.jpg

 Loyalty card ini ekslusif dengan Kit Baking Anti Silat saja tau! Untuk berpeluang mendapatkan penimbang digital percuma dari kami, anda perlu mendapatkan kit ini.  

3. 4 whisk sticker 

photo6174710165056629528.jpg

 4 stickers yang comel untuk ditampal pada loyalty card. Untuk kumpul 11 sticker, anda hanya perlu menambah pembelian BBBmix (secara loose atau kit).
1 BBBmix = 1 sticker.

4. Percuma penimbang digital (bersyarat) 

photo6151934189709143099.jpg

1 penimbang digital pink yang comel percuma akan dihantar ke rumah anda, apabila lengkap loyalty card dengan 11 sticker. Promosi ini hanya sampai 31 Mac 2021.


BUY-NOW.png 


Kak Nurul yakin mesti ada pernah terfikir macam ni...

betul-ke-sumpahsenang.jpg

Jawapan Kak Nurul:

InsyaAllah sangat mudah berbanding proses baking cara dulu. Dah tak perlu cari resepi, tak perlu keluar beli bahan2 bakeri, tak perlu keluarkan mixer penimbang bagai. Hanya campur bahan2 simple, kacau2 dan bakar. Dah siap! Dapur pun tak kecah, tak banyak barang nak kene basuh. Tak ada lagi bahan lebihan yang kene simpan dan taktau bila lagi akan guna. 

betul-ke-sumpahjadi.jpg

Jawapan Kak Nurul:

InsyaAllah. Kak Nurul dah permudahkan banyak sangat step. Panduan yang lengkap dalam Bahasa Melayu dan Inggeris ada dibelakang setiap pek. Kalau masih tak clear, boleh tengok video tutorial berulang-ulang kali sampai yakin. InsyaAllah dah ramai dah kita bantu dari zero ke hero.

Kak Nurul pun dulu asalnya bukan baker. Jadi faham sangat struggle ibu2 yang nak bake kek sedap2 di rumah.

betul-ke-sumpah-sedap.jpg

Jawapan Kak Nurul:

InsyaAllah. Kak Nurul olah BBBmix supaya sedap sama macam kek2 premium yang Kak Nurul jual di Brown Butter Bakes. Kak Nurul ambil masa yang lama untuk RnD yang lama untuk perfect kan setiap produk. 

betul-ke-premium.jpg

Jawapan Kak Nurul:

Kak Nurul hasilkan tepung kek BBBmix ni dengan penuh kasih sayang. Kak Nurul gunakan tepung tanpa peluntur, serbuk koko import kualiti tinggi, coklat gelap masakan 52%, garam laut premium Fleur De Sel dari Perancis.

Kak Nurul nak pengguna BBBmix ni dapat hasilkan kek2 yang premium tanpa susah payah cari bahan2 yang mewah ni.

Tambahan pula, semua BBBmix tak masukkan apa2 bahan pengawet tambahan. Bukan setakat premium, tetapi terbaik untuk keluarga kita.


betul-ke-halal.jpg

Jawapan Kak Nurul:

InsyaAllah. Kak Nurul dalam usaha untuk mendapatkan Halal JAKIM untuk BBBmix. Bahan2 yang digunakan semuanya mempunyai sijil Halal/ Halal Diet Compliance Certification. 


oem-ke.jpg

Jawapan Kak Nurul:

BBBmix dikilangkan sendiri di kilang Kak Nurul di Bukit Jelutong, Shah Alam. Team Kak Nurul semuanya orang tempatan dan Muslim.

Oleh kerana kami kilangkan sendiri, kami boleh control kualiti dan kuantiti produksi dengan baik. Jadi, semuanya fresh stock.


betul-ke-jimat.jpg

Jawapan Kak Nurul:

Setiap BBBmix boleh dapat lebih kurang 700g kek. Cukup untuk seisi keluarga. Dah lah  puas dapat makan banyak. Jimat sebab tak perlu order kek dari luar. Terasa nak makan kek je, boleh buat sendiri. 


betul-ke-tak-perlu-mixer.jpg

Jawapan Kak Nurul:

Ya betul. Hanya kacau2 dengan whisk dah boleh buat kek dengan sedap. Selain itu, kek2 ni juga boleh kukus atau airfry. Takde oven pun no problem.


betul-ke-digital-scale.jpg

Jawapan Kak Nurul:

Ya betul. Hanya kumpulkan 11 sticker dan tampal pada loyalty card dan poskan kepada HQ. Nanti kami akan hantar digital scale terus ke rumah anda.


Kenapa patut grab Kit Baking Anti Silat?

why-BBBmix-poster.jpg


tick.png 

Menggunakan bahan yang sangat premium.

tick.png 

Rasa yang mewah. Rating 5 bintang.

tick.png 

Dikilangkan sendiri. Bukan OEM.

tick.png 

Diolah dari resepi ulung Brown Butter Bakes yang terkenal dengan #sumpahsedap.

tick.png 

Repeat purchase yang tinggi sejak tahun 2014.


BUY-NOW.png 


Masih tak sure? Checkout review ikhlas pengguna BBBmix.


"Kita bertungkus lumus WFH, PDPR jom la kita ajak anak2 buat kek" 

Puan Amie Sofia Ahmad, Pengacara TV Al-Hijrah, ibu kepada 3 orang anak.

"Walaupun I baker, I pakai tepung kek ni sebab confirm sedap dan confirm jadi. Customer pun ramai repeat order."

Puan Zana, Baker @suristory, ibu kepada seorang anak.

"I recommend sangat BBBmix Chocolate Cake dan Dark Choc Brownies. Because they are so so yummy!" 

Erliana Arifin, Suri rumah, ibu kepada 3 orang anak.

"Anak2 suka sangat sebab rumah wangi bau kek." 

Puan Wan Shazerina Wan Zahid, pemilik bisnes, ibu kepada 5 orang anak, Petaling Jaya.

"Marilah beraksi di dapur dengan jayanya dan hidangkan yang sedap terus jadi buat keluarga." 

Dr. Atiyah, Parenting Speaker, ibu kepada 5 orang anak.


BUY-NOW.png 


Tentang Pengasas & Syarikat Brown Butter Bakes.

boss-profile.jpg

Brown Butter Bakes diasaskan oleh Puan Nurulhuda Qamaruz Zaman. Merupakan seorang ibu kepada 2 orang anak dan bekerja sebagai jurutera. Beliau begitu minat dengan baking, membuatkan beliau berhasrat untuk mencipta satu produk yang berkualiti. Kerana cintanya terhadap baking dan kerap baking untuk keluarga dan rakan-rakan, dia mula menerima tempahan kek.

Pada tahun 2013, beliau berhenti daripada kerjaya beliau dan memulakan perniagaan baking dari rumah, yang menjanjikan produk yang berkualiti tinggi dan premium.

BUY-NOW.png


Ramai yang dah dapatkan Kit Baking Anti Silat. Anda bila lagi?

Usah bersilat. Be a baking warrior!

WhatsApp Image 2021-02-24 at 6.44.03 PM.jpeg

WhatsApp Image 2021-02-24 at 6.45.31 PM.jpeg

BUY-NOW.png 


Terma & Syarat

• This Baking Kit Anti Silat offer is valid until 31st March 2021.
• The fridge magnet and the loyalty card is exclusive to this “Kit Baking Anti Silat” only.
• Free postage via our chosen courier service.
• Stickers are only obtainable with the purchase of BBBmix baking mix only. This does not include Qaramella, cookies, and cakes.
•For every purchase of BBBmix baking mix, you will earn 1 sticker.
• The organizer reserves the right to change the free gift to another gift of the same value at any point in time without prior notice. The free gift are non-transferable and all gifts are given on an “as is” basis are not exchangeable for any other form, i.e. cash, goods, credit, or services on part or in full.
Pictures of the free gift shown in the promotional materials are for illustration purposes only. The actual gift may differ from the pictures shown.

To redeem free Digital weighing scale :
1. Must get “Kit Baking Anti Silat” to obtain the loyalty card.
2. Complete loyalty card with 11 whisk stickers. 1 BBBmix pack =1 sticker.
3. Post the completed card to us. (Brown Butter Bakes, F62, Plaza Jelutong, Persiaran Gerbang Utama, Bukit Jelutong, 40150 Shah Alam, Selangor) Please write your name and
address at the back of the card.
4. Once received, BBB will post out a Digital Weighing Scale for you Free of Charge.



Older post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.